INEOS komt zijn belofte van tien dagen na en start de productie van een miljoen flessen handreiniger per maand in het Verenigd Koninkrijk

INEOS komt zijn belofte van tien dagen na en start de productie van een miljoen flessen handreiniger per maand in het Verenigd Koninkrijk

  • INEOS’ nieuwe handreinigingsinstallatie in Newton Aycliffe, in de buurt van Middlesbrough, is in het weekend opgestart, ruim binnen het tijdsbestek van tien dagen.  De productielijn draait met drie ploegen per dag.
  • De gratis afgifte aan de NHS (National Health Service) instellingen is van start gegaan.
  • Een Duitse zusterfabriek is ook in productie gegaan en er zijn plannen gemaakt voor een derde fabriek in Lavéra, in Frankrijk.
Sir Jim Ratcliffe, oprichter en voorzitter van INEOS, verklaarde:
"Ik ben erg trots op het INEOS-team dat deze twee grote productiefaciliteiten in letterlijk enkele dagen heeft gebouwd. Ik geloof dat deze handreinigers een sleutelrol zullen spelen in de strijd tegen het Coronavirus en zullen helpen om onze NHS frontlinie medewerkers te beschermen die alle hulp verdienen die we hen kunnen geven".

INEOS, een van 's werelds grootste productiebedrijven, heeft vandaag aangekondigd dat het zijn tiendaagse doelstelling heeft gehaald om een handreinigingsinstallatie te bouwen in de buurt van Middlesbrough en is begonnen met de productie van 1 miljoen handreinigingsmiddelen per maand. De INEOS-directie houdt dagelijks toezicht op de voortgang van de productie in de fabrieken.

Besmetting door hand-mond contact is een van de belangrijkste oorzaken van de verdere verspreiding van het Coronavirus.  Bovendien is er een ernstig tekort aan handontsmettingsmiddelen in het Verenigd Koninkrijk en Europa.

INEOS richt zich op het voldoen aan de behoeften van eerstelijns medische en zorgdiensten en op het beschikbaar stellen van handdesinfectiemiddelen in ‘zakformaat’ voor persoonlijk gebruik. Deze zullen worden geproduceerd volgens de specificaties van de Wereldgezondheidsorganisatie.

Sir Jim Ratcliffe, oprichter en voorzitter van INEOS, verklaarde: "Nu de productie van de INEOS handreiniger is gestart, werken we aan de snelste manier om ze daar te krijgen waar ze moeten zijn. Ik heb er alle vertrouwen in dat onze handreiniger binnen enkele dagen te zien zal zijn in ziekenhuizen, operaties en bij mensen thuis".

INEOS is de belangrijkste Europese producent van de twee belangrijkste grondstoffen voor ontsmettingsmiddelen - isopropylalcohol (IPA) en ethanol – waarvan het bijna 1 miljoen ton produceert. De bestaande fabrieken draaien aan volle capaciteit en richten hun productie nu voornamelijk op medische toepassingen, met inbegrip van de nieuwe INEOS-fabrieken.

De activiteiten van INEOS zijn essentieel voor de samenleving en met name de medische sector: je vindt ze terug in uiteenlopende producten in de gezondheidszorg, gaande van rubberhandschoenen tot fysiologisch water, spuiten, beademingsmachines en allerlei slangen voor medisch gebruik. Zijn producten zuiveren het drinkwater. Het bedrijf produceert ook grondstoffen voor zeep, fenol voor aspirine en paracetamol, en de door INEOS geproduceerde acetonitril wordt gebruikt in farmaceutische analyses die noodzakelijk zijn voor het vinden van een vaccin.

Sir Jim Ratcliffe, oprichter en voorzitter van INEOS: "INEOS is een bedrijf met een sterke pool aan competenties en productie-assets. Als we manieren kunnen vinden om te helpen in de strijd tegen het coronavirus, zijn we absoluut bereid om hiertoe onze bijdrage te leveren."

Voor meer informatie: www.ineoshandgel.com

Story image
Story image

 

Over INEOS Manufacturing Belgium

Over INEOS

INEOS is een toonaangevende producent van petrochemicaliën, fijnchemicaliën en olieproducten. In 20 jaar tijd is INEOS uitgegroeid tot een wereldspeler met 194 productievestigingen verspreid over 29 landen.

Vanuit Zwijndrecht, waar INEOS haar eerste activiteiten opstartte in 1998, bouwde INEOS haar positie in België uit met 11 productievestigingen en R&D centra in Antwerpen, Feluy, Jemeppe en Neder-Over-Heembeek. Vandaag telt INEOS er 3050 medewerkers. 

www.ineos.com

Over Project ONE

Project ONE is een investering van INEOS in de Antwerpse chemiesector voor de bouw van een ethaankraker. De investering bedraagt meerdere miljarden en is daarmee het de grootste investering in de Europese chemie in meer dan 20 jaar. De installatie zal ethyleen produceren, een basisbouwsteen voor ontelbare essentiële chemische producten die deel uitmaken van het dagelijkse leven. Ethyleen wordt namelijk gebruikt voor toepassingen in diverse sectoren zoals de auto-, bouw-, energie- en medische sector. Denk bijvoorbeeld aan buizen voor het transport van drinkwater en gas, isolatiemateriaal, textiel, zonnepanelen, smeermiddelen en wieken van windmolens, maar ook steriele verpakkingen, MRI-scanners, recycleerbare verpakkingen en lichtgewicht onderdelen voor auto’s.

Project ONE zal de norm voor de chemiesector in Europa verleggen door de meest geavanceerde technieken in te zetten. De investering zal met name baanbrekend zijn op het vlak van energie-efficiëntie en een voetafdruk hebben die maar de helft bedraagt van bestaande gelijkaardige stoomkrakers in Europa.

https://project-one.ineos.comINEOS Manufacturing Belgium
Scheldelaan 482
Haven 647
2040 Antwerpen-Lillo