INEOS-medewerkers rijden ‘hun’ Tour de France

INEOS-medewerkers rijden ‘hun’ Tour de France

INEOS Tour de France Challenge levert € 134.000 voor het goede doel én Belgische winnaar op

  • 26 Belgische teams van INEOS deden mee aan de Challenge, waaronder een volledig dames-team
  • Belg Marc Stuyckens rijdt meeste kilometers en wint gele trui
  • In totaal hebben 113 INEOS-medewerkersteams de volledige afstand van de Tour de France gereden. Daarmee worden 113 goede doelen gesteund met elk £1000 geschonken door INEOS

12 augustus 2022 – Al voor de zesde keer hebben de INEOS-werknemers de Tour de France actief meebeleefd. Met 113 teams werden de Tour de France-etappes dagelijks meegereden. 26 Belgische goede doelen ontvingen dankzij de Challenge in totaal bijna € 31.000 steun. Ons land toonde zich binnen de internationale INEOS-groep van zijn beste kant, met een Belg die de sterkste prestatie neerzette.

Simpel idee, fameuze uitdaging

Het idee is eenvoudig: probeer met een team van INEOS-collega's elke dag het aantal kilometers van de Tour de France etappe te evenaren. Teams die de Challenge volbrengen, krijgen van INEOS een budget van 1.000 pond (1.188 euro) om te schenken aan een goed doel naar keuze. De teamleden moeten niet samen rijden of allemaal het equivalent van de tourrit rijden, maar per dag moet het teamtotaal van hun afgelegde afstand minstens gelijk zijn aan de touretappe van die dag. Iedereen is welkom, met elk type fiets (ook e-bike, fietstrainers op rollen...). Kilometers rijden kan tijdens fietstochten, woon-werkverkeer of andere verplaatsingen. Zo draagt het initiatief ook bij aan de ‘modal shift’ door de fiets te promoten.

De gele trui is voor een Belg

In de INEOS Tour de France Challenge gaat de gele trui dit jaar opnieuw naar een Belg. Marc Stuyckens werkt als labo supervisor bij INEOS Styrolution in Zandvliet. Hij sleept al voor de derde (!) maal op rij de gele trui in de wacht in de INEOS Tour de France Challenge. Marc reed de meeste kilometers van alle INEOS-collega's: 5.103,5 km. Dat is ruim 450 km meer dan de nummer twee in het klassement en een pak meer dan de 3.328 van de 21 etappes in de échte Tour de France.

Marc Stuyckens:  "Elke kilometer telt en daar zijn we met de INEOS teams voor gegaan. Er werden grenzen verlegd. Ook bij onze collega’s hier in Antwerpen en bij mezelf. In de eerste plaats is fietsen pure ontspanning voor mij: het maakt mijn hoofd leeg. De INEOS Tour de France Challenge zet letterlijk heel wat in beweging intern: het is iets waar ook ik elk jaar naartoe leef, het geeft me vleugels. Die gele trui zou ik met vuur verdedigen, en dat is me gelukt!"  
Marc Stuyckens van INEOS Styrolution Zandvliet, gele trui-winnaar van de INEOS Tour de France Challenge
Marc Stuyckens van INEOS Styrolution Zandvliet, gele trui-winnaar van de INEOS Tour de France Challenge

INEOS-België eindigt tweede in het landenklassement

België is als wielerland goed vertegenwoordigd. 26 ploegen van Belgische INEOS-vestigingen volbrachten de challenge. In totaal fietsten de Belgische teams 321.186 km, goed voor:

  • 2de plaats in het algemene landenklassement na het Verenigd Koninkrijk
  • 1 ste plaats in het landenklassement voor de vrouwen
  • 2de plaats in het landenklassement voor de mannen (na het VK)
Statistieken INEOS Tour de France 2022 Challenge
Statistieken INEOS Tour de France 2022 Challenge

Enige INEOS-damesteam komt uit INEOS O&P Lillo

Het enige INEOS-damesteam dat deelnam aan de Tour de France Challenge, is het O&P Lillo Ladies team. 19 collega’s van INEOS O&P in Lillo vormden voor het eerst samen een volledig vrouwelijk fietsteam voor het goede doel. Ook Veerle Gonnissen, de sitemanager van INEOS O&P Lillo, fietste bijna elke dag voor het team. Van de teamleden waren er maar 2 die voordien ook regelmatig gingen fietsen. Met dit initiatief krijgt INEOS dus duidelijk meer medewerkers op de fiets.

Samen fietste het team 8.984 km, meer dan 2,5x de totaalafstand van de Tour de France. Het team reed voor Casa Di Colore, een initiatief van een van de teamleden en andere ouders van kinderen met een beperking. Casa Di Colore in Heist-op-den-Berg moet een warme plek worden voor 8 kinderen/jongeren in internaat en 15 gasten in dagopvang. Omdat het team erin geslaagd is om veel medewerkers op de fiets te krijgen, is het ook genomineerd voor een motivatie award.

INEOS Tour de France Challenge Lillo damesteam
INEOS Tour de France Challenge Lillo damesteam

Sandra Straub, stelling- en isolatiewerken coordinator bij INEOS O&P Lillo en een van de mede-oprichters/ouders van Casa di Colore :

"Casa Di Colore is een wooninitiatief voor jongvolwassenen met een zware beperking. Het initiatief kwam tot stand uit pure noodzaak, omdat we niet aan de zijlijn kunnen afwachten tot er al dan niet vanuit de overheid een oplossing komt. Als ouders wensen we de toekomst van onze kinderen met een beperking veilig te stellen, niet voor eventjes, maar voor de rest van hun leven … We zijn blij dat INEOS voor de tweede maal op rij ons een financieel duwtje in de rug geeft om dit doel waar te maken."

Lijst met gesteunde goede doelen in België

Onder meer volgende goede doelen werden gesteund door de Belgische teams: Avalon, Beyond the Moon vzw, Casa di Colore, City Pirates, Cliniclowns, Dagondersteuning Monnikenheide Spectrum, De Vluchtheuvel, Eliana's story, Fight for Pearson, Jeugddorp VZW in Bonheiden, Habbekrats, Huize Levensruimte, Kind, Ouders en Kanker vzw, Kom op tegen kanker, Ons huis in Mol, Slachtofferhulp CAW Antwerpen, Think Pink, To walk again, …

Ook het team van INEOS Project ONE nam de handschoen op met de
Ook het team van INEOS Project ONE nam de handschoen op met de "Extraordinary Cracker Riders" .

 

 

 

 

 

 

 

Over INEOS Belgium

Over INEOS

INEOS is een toonaangevende producent van petrochemicaliën, fijnchemicaliën en olieproducten. In 20 jaar tijd is INEOS uitgegroeid tot een wereldspeler met 194 productievestigingen verspreid over 29 landen.

Vanuit Zwijndrecht, waar INEOS haar eerste activiteiten opstartte in 1998, bouwde INEOS haar positie in België uit met 11 productievestigingen en R&D centra in de haven van Antwerpen, Geel, Feluy, Jemeppe en Neder-Over-Heembeek. Vandaag telt INEOS er 3050 medewerkers. 

www.ineos.com
INEOS Belgium
Scheldelaan 482
Haven 647
2040 Antwerpen-Lillo