INEOS steunt het Rode Kruis in de strijd tegen COVID-19

INEOS steunt het Rode Kruis in de strijd tegen COVID-19

COVID-19 heeft de zorgsector in België erg getroffen. Om lokale organisaties in deze moeilijke periode te kunnen ondersteunen, heeft chemiebedrijf INEOS een community fund opgericht. Daarmee doet INEOS ook een gift aan Rode Kruis-Vlaanderen om hun vrijwilligers te ondersteunen om te helpen in deze strijd. Naast Rode Kruis-Vlaanderen steunt INEOS ook organisaties als Stichting Pelicano, sociaal meldpunt Polderhart NV, Oikonde, Rotonde VZW en andere.

INEOS doneert 10.000 euro aan Rode Kruis-Vlaanderen en hun vrijwilligers die zich inzetten in de strijd tegen corona. De organisatie speelde de voorbije maanden namelijk een belangrijke rol door het vervoer van patiënten in ziekenwagens, logistieke ondersteuning van woonzorgcentra en triageposten, inzamelen van plasma als mogelijke behandeling van COVID-19, uitvoeren van testen en zo verder. De gift kan door het Rode Kruis gebruikt worden voor de aankoop van essentiële beschermingsmaterialen zoals mondmaskers en ontsmettingsmiddelen en voor de opleiding van vrijwilligers.

“Alle steun is meer dan welkom, zeker nu de coronacijfers opnieuw stijgen. Wij én onze vrijwilligers staan alvast paraat om opnieuw ondersteuning te bieden waar nodig. Alleen door samen te werken, kunnen we deze crisis aan”, zegt Nena Testelmans, woordvoerder van Rode Kruis-Vlaanderen.

INEOS Community Fund schenkt 145 000 EUR aan liefdadigheidsorganisaties actief in België

Het INEOS Community Fund werd in maart 2020 opgericht door INEOS-voorzitter Sir Jim Ratcliffe. De oprichting van het fonds volgt op het COVID-19 ‘Hands On’-initiatief van het bedrijf, waarbij in recordtijd nieuwe productielijnen werden opgezet om maandelijks miljoenen flessen handontsmettingsmiddel te produceren en te doneren aan ziekenhuizen en eerstelijnsgezondheidszorg. Het fonds stelde INEOS-vestigingen en haar medewerkers over de hele wereld in staat om liefdadigheidsinstellingen aan te brengen die momenteel extra steun kunnen gebruiken voor hun activiteiten ten gunste van lokale gemeenschappen die bijzonder getroffen zijn door COVID-19. In totaal werden 159 lokale initiatieven zo ondersteund voor een totaalbedrag van 1 miljoen GBP. In België werd in totaal 145 000 EUR geschonken aan diverse organisaties die zich inzetten voor het goede doel.

Story image

Meer info:

 

 

Over INEOS Manufacturing Belgium

Over INEOS

INEOS is een toonaangevende producent van petrochemicaliën, fijnchemicaliën en olieproducten. In 20 jaar tijd is INEOS uitgegroeid tot een wereldspeler met 194 productievestigingen verspreid over 29 landen.

Vanuit Zwijndrecht, waar INEOS haar eerste activiteiten opstartte in 1998, bouwde INEOS haar positie in België uit met 11 productievestigingen en R&D centra in Antwerpen, Feluy, Jemeppe en Neder-Over-Heembeek. Vandaag telt INEOS er 3050 medewerkers. 

www.ineos.com

Over Project ONE

Project ONE is een investering van INEOS in de Antwerpse chemiesector voor de bouw van een ethaankraker. De investering bedraagt meerdere miljarden en is daarmee het de grootste investering in de Europese chemie in meer dan 20 jaar. De installatie zal ethyleen produceren, een basisbouwsteen voor ontelbare essentiële chemische producten die deel uitmaken van het dagelijkse leven. Ethyleen wordt namelijk gebruikt voor toepassingen in diverse sectoren zoals de auto-, bouw-, energie- en medische sector. Denk bijvoorbeeld aan buizen voor het transport van drinkwater en gas, isolatiemateriaal, textiel, zonnepanelen, smeermiddelen en wieken van windmolens, maar ook steriele verpakkingen, MRI-scanners, recycleerbare verpakkingen en lichtgewicht onderdelen voor auto’s.

Project ONE zal de norm voor de chemiesector in Europa verleggen door de meest geavanceerde technieken in te zetten. De investering zal met name baanbrekend zijn op het vlak van energie-efficiëntie en een voetafdruk hebben die maar de helft bedraagt van bestaande gelijkaardige stoomkrakers in Europa.

https://project-one.ineos.comINEOS Manufacturing Belgium
Scheldelaan 482
Haven 647
2040 Antwerpen-Lillo