INEOS steunt Stichting Pelicano in haar strijd tegen kinderarmoede

INEOS steunt Stichting Pelicano in haar strijd tegen kinderarmoede

COVID-19 heeft de zorg- en liefdadigheidssector in België erg getroffen. Om lokale organisaties in deze moeilijke periode te kunnen ondersteunen, heeft chemiebedrijf INEOS een ‘community fund’ opgericht. Daarmee doet INEOS ook een gift aan Stichting Pelicano. De stichting ondersteunt op duurzame wijze kinderen die in armoede moeten opgroeien. Nu kwetsbare gezinnen nog meer onder druk komen staan door de economische impact van de coronacrisis, is deze steun meer dan ooit nodig. Naast Stichting Pelicano steunt het INEOS Community Fund ook organisaties zoals Rode Kruis Vlaanderen, sociaal meldpunt Polderhart NV, Oikonde en andere.

INEOS doneert 10.000 euro aan Stichting Pelicano. Deze Belgische organisatie haalt al meer dan tien jaar kinderen en jongeren uit de armoede door hen via zorgpartners (scholen, OCMW, dienst Sociale Zaken) financieel te ondersteunen. Stichting Pelicano helpt deze kinderen op duurzame wijze: de kinderen krijgen materiële bijstand vanaf het moment dat ze Pelicanokind worden tot ze hun einddiploma halen De focus ligt op de pedagogische, medische en sociale basisbehoeften van het kind:  maaltijden, kleren, schoolgerei- en facturen, doktersbezoek, maar ook lidgeld voor de jeugdbeweging en sportclub of de deelname aan een zomerkamp. 

Michel Leemans, directiesecretaris Stichting Pelicano: “Door de coronacrisis krijgen kinderen die moeten opgroeien in armoede het extra moeilijk. Pelicanokinderen krijgen op school bijvoorbeeld dagelijks een warme maaltijd die door ons betaald wordt via de schoolfactuur. Nu ze geen warme maaltijden meer op school aangeboden krijgen, proberen we via rechtstreekse steun aan de ouders hierin te voorzien. Bovendien heeft onze stichting veel meer aanvragen gekregen voor de aankoop van een laptop zodat deze kinderen ook thuis de lessen kunnen blijven volgen. Met de gift van 10.000 euro van het INEOS Community Fund kan onze stichting 8 kinderen een jaar lang permanent ondersteunen. Hiermee kunnen we tegemoetkomen aan de behoeften waar elk kind fundamenteel recht op heeft.”

INEOS Community Fund schenkt 145 000 EUR aan liefdadigheidsorganisaties actief in België

Het INEOS Community Fund werd in maart 2020 opgericht door INEOS-voorzitter Sir Jim Ratcliffe. De oprichting van het fonds volgt op het COVID-19 ‘Hands On’-initiatief van het bedrijf, waarbij in recordtijd nieuwe productielijnen werden opgezet om maandelijks miljoenen flessen handontsmettingsmiddel te produceren en te doneren aan ziekenhuizen en eerstelijnsgezondheidszorg. Het fonds stelde INEOS-vestigingen en haar medewerkers over de hele wereld in staat om liefdadigheidsinstellingen aan te brengen die momenteel extra steun kunnen gebruiken voor hun activiteiten ten gunste van lokale gemeenschappen die bijzonder getroffen zijn door COVID-19. In totaal werden 159 lokale initiatieven zo ondersteund voor een totaalbedrag van 1 miljoen GBP.

 

 

 

 

Over INEOS Manufacturing Belgium

Over INEOS

INEOS is een toonaangevende producent van petrochemicaliën, fijnchemicaliën en olieproducten. In 20 jaar tijd is INEOS uitgegroeid tot een wereldspeler met 194 productievestigingen verspreid over 29 landen.

Vanuit Zwijndrecht, waar INEOS haar eerste activiteiten opstartte in 1998, bouwde INEOS haar positie in België uit met 11 productievestigingen en R&D centra in Antwerpen, Feluy, Jemeppe en Neder-Over-Heembeek. Vandaag telt INEOS er 3050 medewerkers. 

www.ineos.com

Over Project ONE

Project ONE is een investering van INEOS in de Antwerpse chemiesector voor de bouw van een ethaankraker. De investering bedraagt meerdere miljarden en is daarmee het de grootste investering in de Europese chemie in meer dan 20 jaar. De installatie zal ethyleen produceren, een basisbouwsteen voor ontelbare essentiële chemische producten die deel uitmaken van het dagelijkse leven. Ethyleen wordt namelijk gebruikt voor toepassingen in diverse sectoren zoals de auto-, bouw-, energie- en medische sector. Denk bijvoorbeeld aan buizen voor het transport van drinkwater en gas, isolatiemateriaal, textiel, zonnepanelen, smeermiddelen en wieken van windmolens, maar ook steriele verpakkingen, MRI-scanners, recycleerbare verpakkingen en lichtgewicht onderdelen voor auto’s.

Project ONE zal de norm voor de chemiesector in Europa verleggen door de meest geavanceerde technieken in te zetten. De investering zal met name baanbrekend zijn op het vlak van energie-efficiëntie en een voetafdruk hebben die maar de helft bedraagt van bestaande gelijkaardige stoomkrakers in Europa.

https://project-one.ineos.comINEOS Manufacturing Belgium
Scheldelaan 482
Haven 647
2040 Antwerpen-Lillo