INEOS VOLTOOIT ACQUISITIE VAN BP’s AROMATICS & ACETYLS ACTIVITEITEN WERELDWIJD

In België breidt INEOS haar activiteiten uit in Geel

  • De ​ acquisitie omvat 15 vestigingen wereldwijd (5 in Amerika, 2 in Europa en 8 in Azië), alsook 10 toonaangevende joint ventures.
  • INEOS neemt hiermee een aantal activiteiten van wereldklasse over en een ervaren team van medewerkers.
  • Sir Jim Ratcliffe, stichter en voorzitter van INEOS, verklaarde: We zijn verheugd om deze vooraanstaande activiteiten van BP over te nemen, waarmee we onze positie in de mondiale petrochemie ​ versterken en een goede basis creëren voor uitbreiding en integratie binnen onze bestaande activiteiten.
  • In België voegt INEOS de aromaten activiteit van BP Geel toe aan haar portfolio.

 

INEOS, een van de grootste productiebedrijven wereldwijd, heeft de aankoop gefinaliseerd van de mondiale Aromatics en Acetyls activiteiten van BP voor een bedrag van ​ 5 miljard USD.

INEOS behoort vandaag reeds tot de top van de petrochemiebedrijven. Deze overname betekent een uitbreiding van zowel de portfolio als geografische aanwezigheid van de activiteiten van de groep. ​ De overgenomen bedrijfstakken zullen gerebranded worden als INEOS Acetyls and INEOS Aromatics.

INEOS Aromatics is een toonaangevende speler in PTA (gezuiverd tereftaalzuur) en PX (paraxyleen) technologie. Vanuit 6 vestigingen levert INEOS Aromatics oplossingen voor de polyesterindustrie waaronder polyestervezel voor textieltoepassingen, film- en vormgiettoepassingen en PET verpakkingen.

INEOS Acetyls produceert in 9 vestigingen azijnzuur en een reeks derivaten, met toepassingen in een breed gamma van sectoren, zoals voedingsmiddelen, farmaceutica, verf, kleefstoffen en verpakkingen.

Sir Jim Ratcliffe, stichter en voorzitter van INEOS, verklaarde: Ik ben verheugd dat we deze overname hebben kunnen voltooien. Het is een logische uitbreiding van onze huidige petrochemie-activiteiten ​ voor acetyl en een belangrijke toevoeging van aromatenactiviteiten ter ondersteuning van de polyesterindustrie wereldwijd.”

Met de overname van Innovene, de verzelfstandigde Olefins & Derivates divisie van BP, werden eind 2005 reeds 3 Belgische filialen van BP overgeheveld naar INEOS. Het betreft de polyethyleen- en polypropyleen activiteiten in Lillo, de polypropyleeninstallaties in Geel en de oligomers site in Feluy. Met deze acquisitie neemt INEOS nu ook de aromatenactiviteit van BP in Geel over. In deze vestiging zijn ca 400 medewerkers tewerkgesteld.

 

INEOS Styrolution is de entiteit die de BP activiteiten overneemt.

 

Meer info:

www.ineosaromaticsgeel.be

www.ineosacetyls.com

www.ineosaromatics.com

 

 

 

 

Over INEOS Belgium

Over INEOS

INEOS is een toonaangevende producent van petrochemicaliën, fijnchemicaliën en olieproducten. In 20 jaar tijd is INEOS uitgegroeid tot een wereldspeler met 194 productievestigingen verspreid over 29 landen.

Vanuit Zwijndrecht, waar INEOS haar eerste activiteiten opstartte in 1998, bouwde INEOS haar positie in België uit met 11 productievestigingen en R&D centra in de haven van Antwerpen, Geel, Feluy, Jemeppe en Neder-Over-Heembeek. Vandaag telt INEOS er 3050 medewerkers. 

www.ineos.com
INEOS Belgium
Scheldelaan 482
Haven 647
2040 Antwerpen-Lillo